Munkáim - és ami mögöttük van

Itt bemutatom néhány, egymástól jól elkülöníthető technikával készült munkámat.
Talán neked is segít a tartalmaddal kapcsolatos gondolkodásban.

Statikus tartalom + programok

aholasorsodfordul.hu

Az oldal középpontjában egy videofelvétel van, és aköré tettem egyetlen legörgethető oldalra minden fontos információt a szolgáltatással kapcsolatban, beleértve a jelentkezési űrlapot is a lap alján. Az oldal másik kulcstényezői a programok, amik a rövid összefoglalón túl önálló aloldalakat/bejegyzéseket kaptak, hogy hivatkozni, ill jelentkezni lehessen rájuk.
Ez egy olyan weboldalra jó példa, ahol az oldal gazdája nem kíván sokszor hozzányúlni a fő tartalomhoz, viszont az eseményeket pl mégis aktuálisan szeretné tartani, esetleg a jelentkezéseket is kezelni.
Ügyfél választotta a képet, ahhoz lőttem be a színeket. Nem volt könnyű, sokat vacakoltam, hogy minden szöveg, minden eszközméreten jól olvasható maradjon.
Az idézetes kártyákat is egy beépülő modul kezeli.

Nézd meg nagyban

Folyamatosan frissülő, sokoldalú tartalom

jozsefvaros.lutheran.hu

Ez a munka egy meglévő, WordPress alapú weboldal újratervezése volt. Mivel ez látni valóan egy sokoldalú szervezet, a magazin forma adódott logikus választásnak, ahol külön rovatokban szerepeltethetők az egymástól jól körülhatárolhatóan eltérő tevékenységek. Így mind gyakran, mind a ritkábban frissülő rovatok is figyelmet kapnak.
A nagyobb, statikusabb témákhoz külön aloldalak készültek.
Az oldal minőségéhez sokat hozzátesz a helyi fotós igényes munkája, valamint, hogy egy profi blogger kezeli a tartalom nagy részét. Ezt fontos is megjegyezni: maximálisan figyelembe kell venni, hogy mi lesz az átadás után egy oldal utóélete. Ilyen formátumot csak olyankor ajánlok, ha nem lesz magára hagyva az oldal.

Nézd meg nagyban

Webalkalmazás + front weboldal

erzelmiq.hu

Itt a front weboldal egy webalkalmazáshoz készült, aminek lényege, hogy a látogató kitölt egy tesztet, aminek alapján kap egy interaktív érzelmi térképet magáról. Meg egy fiókot, ha vissza szeretne térni később is bogarászni, illetve többet megtudni aktuális érzelmi hangoltságát meghatározó érzelmekről.

Ez a fiók arra is alkalmas, hogy ha jelentkezik a látogató egy terapeutánál (amit a weboldalról megtehet), akkor ő fel tudja venni kliensnek, és együtt kielemezhetik az eredményt és dolgozhatnak tovább ezek alapján. A terápia során későbbi tesztkitöltésekre is sor kerül.

A front weboldalon a szervezet egyéb tevékenységei is bemutatásra kerülnek. Az aktualitásokat az oldal szerkesztője blogbejegyzésként rögzíti, és ezek automatikusan megjelennek a főoldal "Aktuális" részében.

Bővebben

Reszponzív online névjegykártya

mileigyongyi.hu

Ez egy szokatlan felkérés volt: a megrendelő pusztán egy online névjegykártyát szeretett volna, semmi többet, de azt a találati lista tetejére, hogy a különböző (problémákat okozó) orvosgyűjtő oldalakat letaszítsa a trónról. Ezért emögött nincs is nehéz tartalomkezelő, ez csak egy pillekönnyű HTML5 oldal, ahol "csak" a dizájn adta fel a leckét: egyrészt megtalálni a minden szempontból megfelelő képet, másrészt addig babrálni a kóddal, míg bármilyen eszközön tetszetősen tölti ki a teret a "kártya".
No és persze a keresőoptimalizálás - linkek és tartalom nélkül :)

Így néz ki mobilon

Egyoldalas, interaktív tartalom

okgy.hu

Ez egy olyan szervezetnek készült, ahol az évek során kiderült, hogy nincs sok kapacitás a weboldalt kezelni. Így inkább egy statikus, viszont interaktív egyoldalas dolog készült. Az aktualitások a Facebookon, illetve a Google Calendarban kezelt eseményekben találhatók, ezek viszont ikonok és felnyíló blokkok formájában integrálva vannak az oldalba minden vonatkozó ponton.
Tehát míg maga az oldal tartalma nem szerkeszthető, a frissülő tartalom mégis elérhető onnét.
A hosszú, legörgethető forma biztosítja, hogy a látogatónak ne kelljen elnavigálni az oldalról, és közben interaktív felnyíló modulok szórakoztatják a gondosan megtervezett gombokra rákattintó kíváncsiskodót.

Bővebben

A te oldalad milyen legyen?

Mielőtt weboldal készíttetésére adnád a fejed, érdemes elgondolkozni pár nagyon fontos kérdésen:

Magad akarod-e szerkeszteni? Milyen gyakran van új tartalmad? Ki írja meg a szövegeket? Van-e idő vele foglalkozni?
Ha nincs rendszeresen frissülő tartalmad, illetve nincs kedved, időd, hozzáértésed a tartalom szerkesztésével foglalkozni, akkor érdemes inkább egy statikus megoldást választani. Így nincs szükség tartalomkezelő motorra, és ez kisebb/olcsóbb tárhelyet, elenyésző karbantartási költséget tesz lehetővé. Így készült ez a minta-weboldal is.
Ha olyan weboldalt szeretnél, amit magad is tudsz utólag szerkeszteni, és/vagy rendszeresen van friss tartalmad, akkor általában a WordPress lesz a barátunk. Példa: WordPress alapú demo oldal.

Szeretnéd, ha együtt gondolnánk át a tartalmadat?